Your official city guide to Bydgoszcz

IV edycja Trendy Chef - on the street

 IV edycja Trendy Chef - on the street
Organizatorzy zapraszają 22 sierpnia 2015 r. do Bydgoszczy, gdzie na nowo otworzonej, kulinarnej ulicy Jatki odbędzie się IV edycja Międzynarodowego Konkursu Trendy Chef - on the street !!!

Organizatorem konkursu jest: "Cukiernia Sowa" i Restauracja "Memo" z Bydgoszczy.

Konkurs nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski, a jego zwycięzca wystartuje w półfinale, który odbędzie się już we wrześniu.

Celem konkursu jest odkrywanie, poznawanie i promowanie nowych talentów i osobowości kulinarnych. Trendy Chef  to konkurs w którym poszukujemy nowych trendów, które obowiązywać będą w polskiej gastronomi przez następny rok.Ma pokazać nowe pomysły smakowe, techniczne, design w połączeniu z nowoczesnością i aktualną estetyką potraw na talerzu.
Inspirować poprzez nowe techniki, rozwiązania technologiczne i kulinarne kucharzy do dalszej pracy i rozwoju w tworzeniu nowoczesnej Kuchni Polskiej również w oparciu o tradycję i kulinarną historię naszego Kraju.

W tym roku zadanie konkursowe polegać będzie na przygotowaniu 7 porcji dania głównego - obowiązkowym składnikiem będą podroby (żołądki, ozorki, nerki, serca, wątróbka, grasica, móżdżek  - do wyboru drobiowe, wołowe lub wieprzowe, należy użyć przynajmniej dwa elementy obowiązkowe.

Deser - obowiązkowym składnikiem będzie czekolada firmy Callebaut. Należy użyć przynajmniej 2 rodzaje czekolady w/w firmy. Przepis powinien być niepowtarzalnym autorskim pomysłem.
Lista uczestników:
1. Dawid Szram, Katarzyna Ligęza - Hotel " Marusza" -  Grudziądz
2. Kamil Wiński, Piotr Pyczot - Restauracja " Trzy Beczki"  - Białystok
3. Piotr Huszcz, Radosław Kosiorek  - Hotel Restauracja "Piano" - Lublin
4. Krzysztof Sikora, Piotr Krawczyk - Kopalnia Soli Wieliczka Hotel Grand Sal
5. Dawid Zagrzywiec, Patryk Szarecki - Restauracja Konstancja - Konstancin-Jeziorna
6. Tomasz Łagowski, Michał Żulewski - Alter Ego food&wine - Toruń
7. Maciej Kowalski, Kamil Kubiak - Hotel Tobaco "Restauracja u Kretchmera" - Łódź

Program - Trendy Chef on The Street
 
Piątek 21 sierpnia 2015
 
17:00 - 18:00
Zakwaterwoanie uczestników konkursu i jurorów ( Hotel Holiday Inn w Bydgoszczy)
Parking podziemny dla uczestników konkursu od godziny 17:00 przy Ulicy Jatki (wjazd od ulicy Krętej)
 
18:30 - 19:00  
Zabezpieczenie produktów konkursowych w kuchni Restauracji Sowa przez uczestników konkursu
 
19:15 - 20:00
Odprawa uczestników i Jurorów Restauracja Sowa ( parter sala francuska)
 
20:30
Kolacja dla uczetników konkursu i Jurorów Restauracja Memo Restaurant & Wine
 
 
Sobota 22 sierpnia 2015
 
4:00
Rozstawienie stanowisk konkursowych - Firma Gastro System
Taras Soda od strony Ulicy Jatki
 
7:00-10:00
Rozstawienie firm towarzyszących Ulica Jatki
 
9:30
Przygotowanie zawodników do pierwszej tury konkursu
 
10:00 -12:00
Start konkursu
 
10:00 - 15:00
RESTAURANT DAY -Pokazy i degustacje kulinarne
Pokazy Restauracji i firm gastronomicznych
- Ulica Jatki w Bydgoszczy oraz  w Restauracji Sowa
 
12:00 - 12:45
Pokazy kulinarne firmy Rational i GastroSystem
 
13:00 - 15:00
II Tura Konkursu
 
16:00
Zakończenie konkursu
 
20:00 - 1:00
Rozdanie nagród na Gali Trendy Chef on The Street
Restauracja Sowa - Sala Malinowa
 
Zaproszenia dla zaproszonych gości będą udostępnione w dniu konkursu u organizatorów
 
Wstęp na Ulicę Jatki jest bezpłatny.
 

Szczegóły zamieszczone są w regulaminie, który można znaleźć na stronie www.papaja.pl i www.wszystkodlakucharzy.com, tam również można pobrać Formularz zgłoszeniowy.
 
 
Kontakt z Organizatorem:

Rafał Godziemski
Restauracja Memo
ul. Jatki 6
85-110 Bydgoszcz
do góry

We use cookies to facilitate the use of our services. If you do not want cookies to be saved on your hard drive, change the settings of your browser.

I understand