Przejdź do treści
EBD 2020
Your official city guide to Bydgoszcz
#visitbydgoszcz

II FESTIWAL PIWA BEERGOSZCZ

II FESTIWAL PIWA BEERGOSZCZ

06 maja -
piątek


 


16:00  Otwarcie bram Festiwalu


 


16:30
- 17:00  Prelekcja: Oferta analityczna
Zakładu Biotechnologii Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy dla
przemysłu browarniczego - dr hab. inż. Grzegorz Kłosowski prof. nadzw. UKW, dr
Dawid Mikulski, UKW, Inst. Biologii Eksperymentalnej, Z-d Biotechnologii


 


17:00
- 17:30   Prelekcja: Jak wielkie marzenie
zaspokaja wielkie pragnienie  czyli jak
doskonałe piwo wzbudza zainteresowanie, skupia uwagę, wywołuje działanie
(zakup) i daje satysfakcję - o marketingu w małym browarze  dr inż. Małgorzata Gotowska (Agro-Klaster
Kujawy)  Wydz. Zarządzania Uniwersytetu
Technologiczno-Przyrodniczego w Bydgoszczy


 


18:00
- 18:45  Kto warzy w Polsce? Historia
polskiego kraftu - Marcin Ostajewski, piwowar Browaru Wąsosz


 


19:00
-19:30  O piwowarstwie domowym - Wiktor
Staszewski, Browar GZUB


 


20:00  Oficjalne otwarcie Festiwalu z udziałem
Michała "Docenta" Marandy. Prezentacja oficjalnego piwa
festiwalowego, szkła festiwalowego i gadżetów Festiwalu


 


21:00  Występ zespołu MOSTOV STREET BAND


 


22:00  Występ DJ THECOMPRESSJAH


 


23:00  Zamknięcie bram I dnia Festiwalu


 


 


Przez
cały dzień do dyspozycji uczestników Festiwalu czynna będzie Strefa Gier PEGAZ
i Strefa Gier CYBERMACHINA, stoisko VR BIBA 
z technologią wirtualnej rzeczywistości
oraz FOTOBUDKA.


 


 


07 maja -
sobota


 


11:00  Otwarcie bram Festiwalu


 


11:15  Rozpoczęcie warzenia piwa przez Bydgoskich
Piwowarów Domowych


 


  - śrutowanie słodów; 12.00 początek
zacierania, 13.30 - koniec zacierania, przełożenie zacieru do filtracji; 14.00
- ułożenie złoża filtracyjnego, 15.00 - początek filtracji; 15.30 - koniec
filtracji; warzenie brzeczki, początek chmielenia; 16.30 - koniec chmielenia,
chłodzenie; 17.10 - koniec chłodzenia; 18.30 - zlanie brzeczki do fermentora,
zadanie drożdży, - sprzątanie


 


11:30
- 13:00  Otwarty panel degustacyjny dla
początkujących (ilość piw limitowana). Poznaj style piwne -prowadzenie
Przemysław Woźniak Piwniczka Piwożłopa, Carpe Craft - Toruń.


 


12:00  Rozpoczęcie prac komisji konkursowej I
BEERGOSKIEGO KONKURSU PIW DOMOWYCH


 


13:00
- 14:00   FOODPAIRING czyli piwo lubi
zjeść - Tomasz Kosiński, Piotr Rogowski, Restauracja No 1  Bydgoszcz


 


14:00
- 18:00   BARBER SHOP Bydgoszcz -  nieodpłatne usługi pielęgnacji brody


 


15:00
- 15:45   Zalety i sposoby
wykorzystywania płynnych drożdży w browarach domowych - Filip Paprocki,
Fermentum Mobile


 


16:00
- 16:45   Spokojnie to tylko piwo -
Grzegorz Durtan, Browar Deer Bear


 


17:00
- 17:30   Aplikacja POLSKI KRAFT - Filip
Demczewski, Jacek Modrakowski


18:00
- 19:30   PUB QUIZ - konkurs o piwie i
nie tylko


 


20:00
-  20:15  
Ogłoszenie wyników I BEERGOSKIEGO KONKURSU PIW DOMOWYCH


 


20:30   Kujawsko-Pomorskie na tle piwnej rewolucji w
Polsce  Michał Docent Maranda,
PolskieMinibrowary.pl plus goście


 


21:30   Występ zespołu FACTOR 8


 


22:30   Występ DJ THECOMPRESSJAH


 


23:00   Zamknięcie bram II dnia Festiwalu


 


 


Przez
cały dzień do dyspozycji uczestników Festiwalu czynna będzie Strefa Gier PEGAZ
i Strefa Gier CYBERMACHINA, stoisko VR BIBA 
z technologią wirtualnej rzeczywistości oraz FOTOBUDKA.


 


 


08 maja -
niedziela


 


11:00  Otwarcie bram Festiwalu


 


12:00
- 14:00  Piwo od kuchni -  Małgorzata Bujok (Piwny Lajfstajl)


 


14:30
- 15:00   Od ziarna do piwa - jak
powstaje piwo? - Piotr Kleinschmidt


 


15:30
- 16:00   Panel dyskusyjny Bydgoska Piwna
Pustynia -  prowadzenie Jan Okulewicz


 


16:00   Występ DJ THECOMPRESSJAH


 


18:00   Zakończenie ostatniego dnia Festiwalu


do góry

We use cookies to facilitate the use of our services. If you do not want cookies to be saved on your hard drive, change the settings of your browser.

I understand